Aannemer voor renovatiewerken in Torhout!

Is uw woonst toe aan een opknapbeurt of gaat het enkel om de badkamer die versleten is? Hoe dan ook: renoveren kan u niet alleen. Van een totaalrenovatie tot een badkamerrenovatie; u doet hiervoor best een beroep op ervaren professionals. Zij zorgen ervoor dat de mooie details van uw herenhuis opnieuw schitteren, en de renovatiewerken met aandacht voor kwaliteit worden uitgevoerd. Een aannemer is hierbij uw beste vriend. Deze vakman of -vrouw weet van aanpakken en, niet onbelangrijk, kent de markt als geen ander. Hij/zij weet wat voor materiaal u best gebruikt en welke stukadoor goed werk levert. Met een aannemer aan uw zijde verlopen alle renovatiewerken op wieltjes.

Overzicht van de inhoud

Op deze pagina vind u veel informatie over de verschillende renovatiewerken die aannemers in Torhout voor u kunnen uitvoeren. Wij hebben het voor u in deze tabel gezet. Zo scrollt u snel naar de informatie die u graag leest.

Prijzen vergelijken is geld besparen

U zoekt een aannemer voor renovatiewerken en wilt graag meer weten over de kosten. Logisch, de uurtarieven van een aannemer liggen niet vast en verschillen per firma. Wij hebben voor u een offertedienst opgezet die u inzicht geeft in de prijzen voor renovatiewerken in Torhout. Het offertesysteem werkt als volgt: u vult het offerteformulier in met uw naw-gegevens en de renovatieklus die u wilt laten uitvoeren. Vervolgens worden uw gegevens gevalideerd op echtheid. Na goedkeuring wordt uw aanvraag doorgezet naar geïnteresseerde aannemers die werkzaam zijn in uw woongebied. U ontvangt meerdere prijsoffertes die u kunt vergelijken op prijs en voorwaarden.

Wilt u direct door naar onze offertedienst om aannemers voor uw renovatieproject te vergelijken? Begrijpelijk, offertes vergelijken is besparen op de kosten!
Door prijzen te vergelijken bespaart u gemiddeld tot wel 30% op de totale kosten ten opzichte van iemand die geen prijsoffertes vergelijkt. Het offertesysteem is voor u helemaal gratis en verplicht u tot niets. Zitten er voor u dus geen interessante voorstellen bij? Dan kunt u altijd nog verder kijken. Toch vind 80% van onze bezoekers hier de aannemer voor hun renovatiewerken in Torhout.

Gemeente Torhout

Stad: Torhout
Kernen: Torhout, Wijnendale, Sint-Henricus, De Driekoningen en Don Bosco
Website van de Stad Torhout
Aangrenzende buur(deel)gemeenten: Zedelgem, Oostkamp, Lichtervelde, Gits, Kortemark en Ichtegem

Laatste lokale offertes uit:

Algemene aannemer renovatie of zelf projectplanning doen?


Iedereen kent ze wel, de horrorverhalen over renovatiewerken. Werkmannen die maar half werk leveren, een budget dat alle kanten uit vliegt en de tijd die als zand door de vingers glipt. Bezint vooraleer u aan renovatiewerken begint. Zo moet u om te beginnen nadenken over de projectplanning. Gaat u deze zelf opstellen of laat u dat liever over aan een algemene aannemer in Torhout?

Met een projectplanning zet u de concrete doelen op papier. Wat wilt u renoveren in de woonkamer; meer licht creëren, een nieuwe scheidingsmuur, een likje verf? Zet uw wensen zwart op wit zodat er geen twijfel meer overblijft. Bepaal ook het budget maar reken een marge in voor onvoorziene omstandigheden. Indien het gaat over een totaalrenovatie, moet u ook nadenken over de plattegrond. Werk de planning uit tot een zeer gedetailleerd werkschema dat gedurende de algemene renovatiewerken kan dienen als technisch draaiboek. Schrikt dit alles u af? Geef het dan uit handen aan een aannemer.


renovatiewerken Torhout

Totaalrenovatie in Torhout zonder zorgen

Wanneer een woning, kantoor of appartement volledig onder handen wordt genomen, spreken we over een totaalrenovatie. Er wordt een kelder onder de woning gebouwd, de leidingen of isolatie worden vervangen, iedere ruimte wordt opnieuw opgebouwd vanaf de ruwbouwwerken enzovoort. Dit zorgt vaak voor stress en kopzorgen, en dat meestal voor een lange periode waarin de renovatiewerken wordt gerealiseerd. Dit hoeft niet zo te zijn. Een aannemer uit Torhout ontlast u van deze stress. Hij/zij coördineert de volledige verbouwing en fungeert als aanspreekpunt voor alles wat ermee te maken heeft. Doen er zich onverwachte problemen voor, dan gaat de aannemer op zoek naar gepaste oplossingen.

Woning renoveren

De totaalrenovatie van een woonst gaat vaak over het verbouwen van een oude rijwoning, stadswoning of herenhuis. Soms wordt de originele woning helemaal afgebroken en terug gebracht tot de ruwbouwfase. Anderzijds kan het zijn dat u de ruimtes van uw huis wilt vernieuwen. Een nieuwe keuken, nieuwe badkamer, nieuwe gevel en nieuw dak doen wonderen. Het brengt uw woning esthetisch naar een hoger niveau, maakt het functioneler en verhoogt de waarde ervan.

Appartement renoveren

Een appartement renoveren doet u niet in één dag. Het zijn grote renovatiewerken en dat is niet altijd even eenvoudig. Als u eenmaal besloten heeft wat u wilt veranderen, is er al heel wat getob aan vooraf gegaan. Dat is niet erg, wikken en wegen hoort bij het proces. Daarbij zijn de bouwplannen van groot belang. De technische specificaties en details worden in de projectplanning uitgewerkt. Neem dus alle tijd om de plannen met een aannemer uit Torhout door te nemen. Hij/zij zal vanuit de eigen ervaring meedenken en rekening houden met het afgesproken budget. Zo eindigt u in geen geval met een appartement waarin de waskamer onhandig geplaatst is of er onvoldoende opbergruimte voorzien is.

Kantoor renoveren

Het ‘nieuwe werken’, dat kan niet in een oubollig kantoor. Creëer een inspirerende werkplaats met voldoende lichtinval, moderne vergaderzalen, comfortabele koffiehoekjes, een goede akoestiek en degelijke luchtkwaliteit. Zo verhoogt u het comfort en de efficiëntie van de werknemers. Met algemene renovatiewerken kan u een kantoorgebouw in Torhout omtoveren tot de werkomgeving van morgen. Dat doet u echter niet alleen. Een aannemer staat u met raad en daad bij. Bovendien zijn er vandaag dermate veel technologische snufjes dat de renovatiewerken enige kennis vereisen.

Deelrenovatie in Torhout

Niet iedereen beschikt over het budget om een huis in één keer te renoveren. Daarbij zijn niet alle woningen toe aan een totaalrenovatie. Wilt u de ruimtes één voor één opknappen? Is alleen de badkamer toe aan een vernieuwing? Men spreekt over een deelrenovatie wanneer één ruimte, of één aspect van het huis, onder handen wordt genomen. Voorbeelden zijn: keukenrenovatie, zolderrenovatie, dakrenovatie en gevelrenovatie. Er zijn verscheidene redenen waarom men hiervoor kiest. Zo kan een zolderrenovatie prachtige werkruimte creëren, en geeft een gevelrenovatie een frisse look aan de buitenkant van uw woonst.


keukenrenovatie Torhout

Keukenrenovatie

‘s Morgens, ‘s middags en ‘s avonds, een keuken is een ruimte die iedere dag opnieuw haar nut bewijst. Het vormt het centrum van uw huis in Torhout en dient ook als ontmoetingsplaats. Zeker wie graag achter de potten en pannen staat, zal verlekkerd kijken naar de moderne keukens met grote ovens, inductiekookplaten en praktisch kookeiland. Een keukenrenovatie komt echter nooit alleen. Ook de leidingen, afvoer en elektriciteit moeten vaak verplaatst worden. Bij deze deelrenovatie neemt u best een aannemer onder de arm, zodat de algemene renovatiewerken vlot worden uitgevoerd.


badkamerrenovatie Torhout

Badkamerrenovatie

Het kleinste kamertje kan ook gerenoveerd worden. Een badkamerrenovatie in Torhout vereist wat denkwerk. U moet nagaan waar u welke badkamermeubels wilt plaatsen, en u moet technisch en praktisch nadenken. Moeten de leidingen verplaatst worden? Werk samen met uw aannemer een stappenplan uit. Zo blijft het overzicht goed behouden en weet u perfect wanneer er wat moet gebeuren. Eenmaal de technische vraagstukken opgelost zijn, kan u nadenken over de inrichting en eventuele moderne snufjes zoals een regendouche, inloopdouche of laterale massagestralen.

Wilt u besparen op de kosten van uw renovatie? Vergelijk de prijs van een aannemer en bespaar op de kosten van uw project!

gevelrenovatie

Gevelrenovatie

De gevel is het visitekaartje van uw woning. Met een gevelrenovatie fleurt u deze weer helemaal op. U geeft uw huis een nieuwe look én beschermt het tegen weersomstandigheden zoals kou, regen en wind. Het is een investering die op lange termijn oplevert. U kan de handen zelf uit de mouwen steken, maar vaak komt er toch heel wat meer bij kijken. Vakmannen kunnen helpen bij de isolatie en buitenafwerking met gevelsteen, kaleien, sidings, crepi en cementering..


zolderrenovatie Torhout

Zolderrenovatie

Vroeger was de zolder een stoffige opbergruimte waar men vooral spullen in kwijt raakte. Eens per jaar ging men op zoek naar die verloren fotoalbum of verkleedkist. Tegenwoordig wordt de zolder meer en meer als volwaardige kamer benut. Een zolderrenovatie in Torhout is dan ook populair. U creëert een gezellig vertrek dat dienst kan doen als logeerkamer voor de kleinkinderen, een hobbyruimte of een bureau om aan te werken. De zolder is vaak echter een van de moeilijkste plaatsen in huis om te verbouwen. Het hellende dak maakt het pittig.

Dakrenovatie

Er zijn verschillende redenen die mensen aanzetten tot een dakrenovatie. Wie voor een totaalrenovatie in Torhout staat, begint hier vaak. Oude daken zijn doorgaans niet meer zo goed geïsoleerd. Met een nieuw dak bespaart u energie en bijgevolg geld op uw energiefactuur. In dit geval kan u ook een beroep doen op renovatiepremies van de overheid. Daarnaast zijn er ook mensen die kiezen voor een dakrenovatie als deelrenovatie. Niet gek, want het zorgt voor een heel nieuwe look en feel van uw woning. Bij een dakrenovatie komt meer kijken dan enkel de dakpannen. Ook de isolatie, dakbedekking en dakgoten worden onder de loep genomen.

Wat zijn ruwbouwwerken?

Bij het bouwen van een nieuwe woning, of het renoveren van een oud huis, gaat men allereerst een ontwerp tekenen. Dit is de taak van de architect. Vervolgens komt men in de ruwbouwfase terecht. Met ruwbouw worden de funderingen, muren, vloeren en het dak bedoeld. Dit vormt de basis, zeg maar, van uw woning. Wanneer de ruwbouwwerken voltooid zijn, gaan de vakmannen van start met de afwerking en de bouw.


grote renovatiewerken

Kleine renovatiewerken

Geen zin, geld of tijd om heel uw huis te verbouwen? Geen probleem. Er zijn veel kleine renovatiewerken die een grote invloed hebben op de algemene indruk van uw woning. Met een goede isolatie bespaart u heel wat geld uit en door de muren van uw woonkamer licht te verven, creëert u een gevoel van meer ruimte te hebben. Kleine ingrepen met een groot effect, dat is waar kleine renovatiewerken voor zorgen. Zeker wie in een ouder pand woont, kan gebaat zijn bij een nieuw plafond of nieuwe tegels. We bespreken de verschillende soorten kleune renovatiewerken.

Pleisterwerken

Kaarsrechte muren, dat laat u best over aan een ervaren vakman. Veel doe-het-zelvers wagen zich zelf aan het pleisteren, met veel blunders als gevolg. Pleisterwerken zijn belangrijk voor wie een nieuwe woning zet of wie zijn bestaande woonst opknapt. Hiermee worden zowel muren als plafonds glad en recht gemaakt. De binnenpleistering van een huis is de basis van elk interieur. Het is dus van groot belang dat deze mooi effen en probleemloos gebeurt. Met een goede stukadoor komt u al een heel eind.


gyprocwerken

Gyprocwerken

Gyprocplaten zijn ontzettend handig. U kan ermee aan de slag gaan om een ruimte in te delen met een scheidingswand of valse muur. Daarnaast wordt gyproc veel gebruikt om een verlaagd plafond te maken. Hiermee wordt tijd en geld bespaart. Het materiaal is flexibel, brandwerend en stabiel. Het plaatsen van gyproc platen gaat doorgaans erg vlot. Afhankelijk van hoeveel u er nodig van heeft, neemt het een paar dagen in beslag. Zelfs een vochtige ruimte zoals de badkamer of keuken kunnen afgewerkt worden met gyproc. De platen kunnen namelijk tegen vocht en water.


schilderwerken Torhout

Schilderwerken

Uw woonkamer in een nieuw jasje steken? Achter het gebruik van kleuren in interieur schuilt een hele wetenschap. Lichte kleuren zorgen bijvoorbeeld voor rust. Daarbij zijn ook de combinaties van kleuren belangrijk. Schilderen begint met het juiste materiaal en de nodige kennis. Gebruik degelijke kwasten, vergeet geen fixeerlaag aan te brengen wanneer een muur voor het eerst geschilderd wordt, en behandel wanden met hardnekkige vochtvlekken eerst met voorstrijk.

Een meesterschilder wordt u niet in één twee drie. Indien u geld wilt besparen, kan u zelf de penseel in de verfpotten steken. Toch wordt het doorgaans aangeraden om voor schilderwerken samen te werken met professionals.kleine renovatiewerken

Voegwerken

Een gevelrenovatie is soms overbodig en duur. Het voegwerk van uw gevel onder handen nemen, doet op zich ook al wonderen. Zo beschermt u de wand tegen het indringen van vocht en vermijdt u scheurvorming, vochtproblemen en mos- of algengroei. Het ziet er natuurlijk ook niet slecht uit.

Geen enkele woning is uniek en dat vertaalt zich in verschillende soorten voegtechnieken: knipvoeg, snijvoeg, schaduwvoeg, platvolvoeg, bol geklopte voeg, teruggehouden voeg, en de diepte voeg. Voegwerken vereisen duur materiaal en slorpen veel tijd op. Het wordt aangeraden dit over te laten aan vakmannen.


renovatie Torhout

Elektriciteitswerken

Het plaatsen van een nieuwe elektrische installatie, de bestaande elektriciteitsinstallatie uitbreiden of vernieuwen,… Tijdens deze renovatiewerken zal u wellicht een beroep moeten doen op een elektricien. Ook voor de aansluiting, bekabeling of vervanging van de zekeringkast, of het plaatsen van nieuwe verlichting, parlofonie of een airco systeem, schakelt u best een ervaren vakman in.

Domotica is de trend. Met deze snufjes verhoogt u uw wooncomfort aanzienlijk. Denk daarbij maar aan gordijnen die automatisch sluiten wanneer de temperatuur binnen te hoog oploopt, verlichting die vanop afstand bediend kan worden en een geïntegreerd alarmsysteem. Verbouwen met domotica in het achterhoofd behoort ook tot kleine renovatiewerken.plafond renoveren

Plafondwerken

Scheuren, barsten, vochtplekken,… Het zijn woorden die u liever niet hoort in combinatie met uw plafond. Toch is het onvermijdelijk in oude huizen. Het plafond volledig vernieuwen is een grote ingreep die vaak navenant kost. Kleine renovatiewerken aan het plafond kunnen soelaas bieden. Met een spanplafond creëert u een volledig nieuw plafond. Deze verlaagde doek uit PVC of polyester wordt strak opgespannen tussen de muren. Het oude plafond wordt zo niet verwijderd maar wel gecamoufleerd. Ook gyproc platen kunnen een oplossing bieden.


vloer renoveren

Chapewerken

Een chape wordt ook wel dekvloer of ondervloer genoemd. Deze vlakke vloerplaat is gemaakt van cement. Het dient als basis voor de vloerbedekking die u wilt, zoals tegels of parket. Spreekt voor zich dus dat de chape goed geplaatst moet worden. De ondervloer moet waterpas zijn en de juiste dikte hebben voor de leidingen en eventuele vloerverwarming. Chapewerken ziet er eenvoudig uit maar er komt veel bij kijken. Zelfs handige Harry’s moeten bijzonder aandachtig te werk gaan bij deze renovatiewerken.

Isolatiewerken in Torhout

Wie vandaag bouwt, moet zich aan een hele resem EPB-regels houden. Moderne woningen zijn erg goed geïsoleerd en bijgevolg heel energiezuinig en milieuvriendelijk. Heeft uw woning al wat jaren op de teller staan? Veel energiebesparende renovatiewerken worden gerealiseerd door na-isolatie. Er bestaan systemen om gevels, zolderruimtes, daken enzovoort te na-isoleren. Isolatiewerken resulteren trouwens niet enkel in een lagere energiefactuur, hoewel dat ook zeer interessant is, maar zorgt ook voor minder winterkou, zomerhitte en geluidsoverlast.

Wat kost een aannemer renovatie?

Een huis renoveren is geen kinderspel. Zelfs al gaat het slechts om de deelrenovatie van uw keuken, sommige verbouwingen laat je nu eenmaal beter over aan vakmannen. Een professionele aannemer weet wat er moet gebeuren en hoe dat best gebeurt. Maar welke kosten brengt zo’n aannemer renovatie met zich mee?

Het uurloon van een aannemer varieert tussen de €40,- en €60,- per uur. U kan ook overeenkomen een vaste prijs te betalen in plaats van een uurloon. Hoe dan ook, er zijn verschillende factoren die de prijs mee bepalen:

  • Type renovatiewerken
  • Materiaalkosten
  • Voorrijkosten (deze kan u beperken door in zee te gaan met een aannemer bij u in de buurt)

Wat kost een totaalrenovatie in Torhout?

De kosten van renovatiewerken schommelen. Het is moeilijk om een eenduidig antwoord te geven. Een verbouwing kan goedkoop zijn, maar evenzeer kunnen bepaalde zaken een grote hap uit uw budget nemen. Wilt u muren slopen en moet de elektriciteitskabels vervangen worden, dan betaalt u meer. Factoren die de prijs bepalen zijn: de materialen die u kiest, de mate van afwerking, de grootte van uw woning, isolatietechnieken, de prijs van uw renovatiearchitect, aannemer en de andere werkmannen,… De meeste totaalrenovaties kosten tussen de €15.000,- en €100.000,-. Een aannemer zal doorgaans rekenen per vierkante of kubieke meter. De prijzen schommelen in dit geval tussen de €40,- en €200,- per m² en €200,- en €400,- per m³.

Gelukkig kan u vrijblijvend en gratis offertes aanvragen bij aannemers in uw buurt. Eenmaal u besloten hebt in zee te gaan met iemand, kan u uw budget op voorhand bepalen. Zo heeft u toch controle op de kosten van de renovatiewerken. Houdt bovendien ook in het achterhoofd dat veel kosten zichzelf op lange termijn terugbetalen. Denk maar aan de dure EPB-regels die resulteren in een lagere energiefactuur.

Wat kost een deelrenovatie in Torhout?

De motivatie voor een deelrenovatie is vaak budgettair. De kamers van uw huis één voor één renoveren, is voor veel mensen haalbaarder dan een totaalrenovatie. Maar wat kost een deelrenovatie? We bespreken de prijzen onderin. Vergeet niet dat er veel factoren zijn die het prijskaartje van de renovatiewerken beïnvloeden.

Soort deelrenovatie Gemiddelde prijs
Dakrenovatie €75,- en €150,- per vierkante meter
Gevelrenovatie €10,- en €100,- per vierkante meter
Badkamerrenovatie €3000,- en €20.000,-
Keukenrenovatie €2000,- en €15.000,-
Zolderrenovatie €5.000,- en €15.000,-

Premie renovatiewerken

Bent u van plan uw huis te renoveren? Doorgaans verhoogt u hiermee de waarde van uw woning. De eenmalige investering betaalt zich zo op lange termijn terug. Daarbij kan u een beroep doen op renovatiepremies voor renovatiewerken, van totaalrenovaties tot deelrenovaties. Ga daarom op voorhand al even na of u hiervoor in aanmerking komt en wat de voorwaarden zijn. Zo zijn er bepaalde technische vereisten waaraan uw dakisolatie moet voldoen. Op de website premiezoeker.be staat een handig overzicht van welke renovatiepremies u voor welke renovatiewerken kan krijgen.

Bespaar op de kosten, vergelijk offertes!

Wilt u graag besparen op de kosten van een deelrenovatie of totaalrenovatie in Torhout? Renovatiewerken zijn prijzig, dus elke besparing op de totale kosten is een meevaller. Uiteraard moet de besparing niet ten koste gaan van de kwaliteit. Wij hebben met ons offertesysteem de perfecte oplossing. Vergelijk ervaren aannemers op prijs zodat u inzicht krijgt in de prijzen en zo uiteindelijk kan besparen op de totale prijs van uw renovatieproject. Nadat u alle gegevens heeft ingevoerd kunt u zelf een beslissing maken voor welke firma u kiest. Bekijk ook zeker referenties van eerdere renovatiewerken. Zo kunt u een gedegen besluit maken over welke aannemer uw renovatie mag uitvoeren in Torhout.

Maak een goed geïnformeerde beslissing en kies bewust een aannemer voor uw renovatieklus. Door offertes te vergelijken bespaart u op de kosten!