Zolderrenovatie Lombardsijde

Bent u van plan de stoffige zolderkamer om te toveren naar een nuttige en gezellige hobbykamer, dressing of studeerruimte? Een zolderrenovatie in Lombardsijde kan praktisch maar evenzeer esthetisch zijn. Ga in zee met een persoon die van aanpakken weet. Een aannemer kent het werkveld als geen ander. Hij/zij loodst u zonder stress door de moeilijkste bouwconstructies. Zo weet u wat u mag verwachten van de verbouwing.

Overzicht van de inhoud

Nog niet zeker of een zolderrenovatie is wat uw woning in Lombardsijde nodig heeft? We geven wat extra uitleg over de voordelen, kostprijs, mogelijkheden, renovatiewerken, premies en zolderinrichting. Wij hebben het voor u in deze tabel gezet. Zo scrollt u snel naar de informatie die u graag leest.

Voordelen van de zolder renoveren

Bij veel huishoudens wordt de zolderkamer over het hoofd gezien. Er staan misschien een paar dozen met oude spullen, maar verder niets. Dat is zonde. Deze ruimte biedt ontzettend veel mogelijkheden die je kan benutten. Je kan er een handige hobbykamer van maken, een studeerkamer of logeerkamer. Dit zijn enkele voordelen van een zolderrenovatie:

  • Extra ruimte dankzij zolderinrichting, zoals een logeerkamer, studeerkamer, slaapkamer of badkamer
  • Meerwaarde voor de woning
  • Uitbreiding zonder dat u moet bijbouwen
  • Wanneer u aan het renoveren bent, kan u ook ineens goed isoleren

zolderrenovatie Lombardsijde

Prijzen vergelijken is geld besparen

U zoekt een aannemer voor een zolderrenovatie en wilt graag meer weten over de kosten. Logisch, de uurtarieven van een aannemer liggen niet vast en verschillen per firma. Wij hebben voor u een offertedienst opgezet die u inzicht geeft in de prijzen voor zolderrenovaties in Lombardsijde. Het offertesysteem werkt als volgt: u vult het offerteformulier in met uw naam/adres/woonplaats-gegevens en de renovatiewerken die u wilt laten uitvoeren. Vervolgens worden uw gegevens gevalideerd op echtheid. Na goedkeuring wordt uw aanvraag doorgezet naar geïnteresseerde aannemers die werkzaam zijn in uw woongebied. U ontvangt meerdere prijsoffertes die u kunt vergelijken op prijs en voorwaarden.

Wilt u direct door naar onze offertedienst om aannemers voor uw zolderrenovatie te vergelijken? Begrijpelijk, offertes vergelijken is besparen op de kosten!
Door prijzen te vergelijken bespaart u gemiddeld tot wel 30% op de totale kosten ten opzichte van iemand die geen prijsoffertes vergelijkt. Het offertesysteem is voor u helemaal gratis en verplicht u tot niets. Zitten er voor u dus geen interessante voorstellen bij? Dan kunt u altijd nog verder kijken. Toch vind 80% van onze bezoekers hier de aannemer voor een zolderrenovatie in Lombardsijde.

Gemeente Middelkerke

Plaats: Lombardsijde
Kernen: Middelkerke, Westende, Lombardsijde, Wilskerke, Leffinge, Slijpe, Mannekensvere, Schore en Sint-Pieters-Kapelle
Website van de Gemeente Middelkerke
Aangrenzende buur(deel)gemeenten: Oostende, Gistel, Koekelare, Diksmuide en Nieuwpoort

Slimme indeling van de zolderinrichting

Wat wilt u halen uit uw zolderrenovatie in Lombardsijde? Bepaal op voorhand wat u met de ruimte wilt doen. Komt er een (klein)kind bij en wilt u een extra slaapkamer of speelkamer voorzien? Denkt u eerder aan een dressing voor uzelf? Kan uw gezin een bijkomende badkamer gebruiken? De mogelijkheden van de zolderinrichting zijn eindeloos. De bepalende factor is echter wel de beschikbare oppervlakte. Houd de plannen realistisch. Een kleine zolderruimte is geschikt als studeerkamer, maar dient minder goed als studio. Schakel indien nodig een specialist in zolderrenovatie in. Hij of zij bezit de nodige kennis en ervaring om u verder te helpen met de indeling van de zolderinrichting.

Is uw zolder in Lombardsijde geschikt voor zolderrenovatie?

De zolderinrichting bepalen is één ding, het verbouwen zelf een ander. Daarvoor moeten er verschillende renovatiewerken uitgevoerd worden: sloopwerken, herstellingswerken, zoldervloeren, afwerking van het plafond en dak, schrijnwerken,…

De draagkracht van de vloer is een essentieel aspect voor wie wil renoveren in Lombardsijde. Dit bepaalt de stabiliteit van de constructie. Soms moet er een nieuwe draagvloer gelegd worden om de verbouwing te kunnen voltrekken. Daarnaast wordt er bij een zolderrenovatie ook vaak ineens isolatie aangebracht. Dit werd geluiddempend en zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Let bij de renovatie ook op de lichtinval. Misschien wilt u meer dakramen of zelfs een dakkapel plaatsen. Naast de draagkracht en lichtinval is ook de zoldertrap van belang. Is deze te smal, dan kan dat opgelost worden met een praktisch luik.

Controleer ten slotte de staat van het dak. Doe dit samen met een aannemer die kennis van zaken heeft. Zijn er eventuele extra kosten aan het dak? Kan het hoge dak de renovatieplannen dragen?

Uw zolder afwerken tot extra ruimte

Een zolder kan meer zijn dan een stoffige ruimte waar je hoogstens eens per jaar komt. De ruimte wordt vaak onterecht onbenut. Met een goede zolderinrichting geeft u deze kamer een nieuwe bestemming. Want wie droomt er niet van een heerlijke hobbykamer met mooi uitzicht op de tuin, of een fijne speelplek voor de kinderen? Zo kan u de ruimte afwerken.


zolderrenovatie slaapkamer

Extra slaapkamer

Een populaire bestemming voor de zolder. Een slaapkamer boven kan erg gezellig zijn met een schuin dak en mooie lichtinval. Het creëert een knusse sfeer. Bovendien biedt een slaapkamer net onder het dak van uw woning bijzonder veel privacy. Is de ruimte groot genoeg? Dan kan u er een dressing bij maken! Denk er bij de zolderinrichting in Lombardsijde wel aan dat een kledingkast niet zomaar onder een schuine wand past. In dat geval opteert u beter voor een kast op maat.

Ga tijdens een zolderrenovatie niet licht over de zolderinrichting. Het kan beperkend lijken, maar die schuine muren zijn net troeven!


zolder renoveren tot hobbykamer

Speel- of hobbykamer

Kinderen zullen ongetwijfeld juichen bij het idee van een mooie speelkamer op zolder. Indien u niet voldoende plaats heeft in uw woonst, is een zolderrenovatie een elegante oplossing. De schuine wanden bieden mogelijkheden. U kan bijvoorbeeld een hangmat ophangen of de ruimte afwerken met een leuk kamp.

Schildert u graag en droomt u van een romantische werkplek met uitzicht op de tuin? De ruimte leent zich er eveneens toe te verbouwen als hobbykamer. Handig: een goede isolatie werkt geluiddempend. Hier kan muziek gemaakt of beluisterd worden zonder dat u er beneden last van heeft!


zolder renovatie studeerkamer

Studeerkamer

Studeren aan de keukentafel is niet aangenaam. Zeker in moderne woningen, waar de keuken en woonkamer doorgaans één ruimte zijn, is het niet makkelijk concentreren. Studenten baten daarom bij een aparte studeerkamer. Hier kunnen ze luidop herhalen of online lessen volgen. Maak van die overgebleven ruimte een oase van studie, waar de dikke studieboeken gerust mogen rondslingeren.


zolder verbouwen tot kantoor

Kantoor aan huis

Van thuis uit werken is vandaag helemaal ingeburgerd. Toch is het niet altijd even eenvoudig. Wie af en toe moet vergaderen via video call zal dat bevestigen. Een beetje privacy is welkom. Bent u thuis werkzaam, of bent u op zoek naar een kantoor? Soms is de oplossing voor de hand liggend: een goede zolderinrichting. Speel met de lichtinval en verbouw de ruimte tot een indrukwekkend kantoor.


zolder verbouwen tot badkamer

Badkamer

Kan uw woning wel een extra badkamer gebruiken, maar ziet u geen mogelijkheden? Denk eens aan de zolder! Mits deze voldoende groot is, kan u deze verbouwen tot een mooie badkamer. Een zolderrenovatie kan u een prachtige badkamer met wellnesslook opleveren. Een ruimte waar u helemaal tot rust komt.


zolder verbouwen Lombardsijde

Berging

We hebben zoveel spullen tegenwoordig. Waar moet dat allemaal naartoe? Niet iedereen heeft een kelder. Een ruimte voorzien voor opslag is praktisch. Zolderinrichting tip: hebt u een schuin dak, kijk bij het afwerken naar op maat gemaakte kasten. Zo kan u alles netjes wegzetten en haalt u het optimale uit uw zolderrenovatie.

Wilt u besparen op de prijs van een zolderrenovatie in Lombardsijde? Bespaar op de kosten door offertes te vergelijken.

Welke kosten komen kijken bij een zolderrenovatie?

Een zolderrenovatie komt met een prijskaartje. Maar hoe komt dat tot stand?

Om te beginnen is het materiaal een belangrijke factor. Daarnaast zijn de werkzaamheden die u wilt laten uitvoeren bepalend, alsook de afmetingen, de grootte van de ruimte en de afwerking. Elektriciteit leggen kost ongeveer €700,-. Deze prijs is inclusief het materiaal, de btw en plaatsing. Voor een nieuwe vloer rekent u best op een budget van gemiddeld €250,- tot €500,- voor een oppervlakte van 15m² tot 25m². Al speelt ook hier het gebruikte materiaal mee.

Klus Gemiddelde kosten*, inclusief materiaal, btw en plaatsing Extra informatie
Elektriciteit aanleggen €700,- Incl. lichtpunten
Centrale verwarming €1.000,- Incl. radiator
Gipswand plaatsen €400,- tot €1.000,- 10m² tot 15m²
Gyprocwerken €400,- tot €600,- 40m² tot 60m² (plafond en wanden)
Vloer leggen €250,- tot €500,- 15m² tot 25m²
Stucen €175,- tot €800,- 25m² tot 75m²

Dit zijn ruwe schattingen. Indien u voor bepaalde werkzaamheden in uw woning een prijs wil, vraagt u dus best een concrete offerte op.

Premie zolderrenovatie

De Vlaamse Regering voorziet enkele premies. Op deze manier stimuleert ze burgers om te renoveren en beter te isoleren. Gaat u voor een zolderrenovatie? Bekijk dan zeker volgende premies.

  • De nieuwe overkoepelende renovatiepremie kan sinds 1 februari 2019 aangevraagd worden. Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan uw inkomen, woning, eigendommen en facturen.
  • Voor woningaanpassingen voor 65-plussers kan u vanaf 1 juni 2019 een aanvraag indienen voor ofwel de nieuwe aanpassingspremie, ofwel de overkoepelende renovatiepremie.
  • Premie voor dakisolatie of zoldervloerisolatie

Welke renovatiewerken kan een u op zolder uit laten voeren?

Tijdens het verbouwen kan u ineens een aantal zaken opknappen, afwerken of verbeteren. Laat de isolatie van de kamer ten wensen over, dan is de renovatie de uitgelezen kans om dat probleem de wereld uit te helpen. Bepaal wat de noden, wensen en eisen van uw zolderinrichting zijn en hoe u deze kan realiseren door te renoveren.

Ook voor renovatiewerken ergens anders in uw woonst kunt u bij ons terecht, lees er meer over op de pagina: renovatiewerken Lombardsijde.


zolder isoleren Lombardsijde

Isolatie

Een groot deel van de warmte ontsnapt via het dak naar buiten. Met een goede isolatie bespaart u heel wat aan energiekosten. Bovendien zorgt isoleren er ook voor dat vocht niet meer naar binnen kan. U vermijdt zo vochtproblemen en lekkages. U kan het dak, de zoldermuren en zoldervloer isoleren. De meest logische keuze zijn isolatieplaten en spouwmuurisolatie.


elektriciteit aanleggen op zolder

Elektriciteit leggen

Of u er nu een badkamer, slaapkamer of speelruimte van wil maken, een aansluiting voor elektriciteit is altijd handig. Dit kan u plaatsen door middel van opbouw. Breek-, en kapwerken zijn niet nodig. Een andere optie zijn slijpwerken. Contacteer een professionele elektricien voor vakkundig advies vooraleer u gaat renoveren of afwerken. Zo verloopt uw zolderrenovatie zonder bijkomende problemen.dakraam plaatsen zolder

Ramen en dakramen plaatsen

Een donkere kamer is doorgaans niet zo aangenaam. U kan dakvensters en ramen plaatsen, ook in hellende daken. Twijfelt u tussen een dakraam of dakkapel? Er zijn voor- en nadelen aan beiden. Zo is een raam heel wat goedkoper. Een dakkapel biedt dan natuurlijk het voordeel om recht te kunnen staan. Toch zorgt dit voor meer werk en verhoogt u de kans op vochtproblemen en bouwknopen. Bepaal op voorhand hoeveel en waar u de ramen wilt.


gyprocwerken op zolder

Gyprocwerken

Gyprocwerken zijn bij renovaties vaak onvermijdelijk tijdens zolderrenovaties. Gyproc platen dienen voor meerdere doelen. U kan ze gebruiken als scheidingswanden en valse wanden, voorzetwanden, voor de afwerking van het plafond en schuin dak, voor de isolatie van het dak, voor de uitwerking van een dakkapel, deuren, dakvlakraam enzovoort. Ook om nutsvoorzieningen zoals leidingen en buizen voor het oog te verbergen wordt vaak gyproc gebruikt. Super handig.zoldervloer renoveren

Vloeren leggen

De zoldervloer renoveren of afwerken kan met verschillend materiaal. Laminaat is bijvoorbeeld erg licht. Het is gemakkelijk te verwerken en verplaatsen. Bovendien krasbestendig, handig wanneer u een speelkamer maakt. Er zijn verschillende soorten laminaat. Een andere optie is parket of een houten vloer. Zo behoudt u ondanks de zolderinrichting het authentieke karakter van de kamer.


zolder schilderen

Behang- en schilderwerken

Het juiste kleurtje kan wonderen doen. U kan zelf de handen uit de mouwen steken nadat de stucadoor klaar is met zijn job. Zijn er veel kleine oneffenheden in de ruimte, dan kan u die wegwerken door alles te laten behangen met (glas)vliesbehang. Dit is iets sterker dan gewoon behang en bestand tegen vocht. Wilt u liever niet verven, dan kan u ook voorgeverfd glasvliesbehang laten zetten.zoldertrap plaatsen Lombardsijde

Trap plaatsen

Geen zolder zonder zoldertrap. Er bestaan exemplaren in hout, metaal, glas of beton. Daarnaast kan u kiezen voor een vaste trap of een uitschuifbare zoldertrap met een luik, een wenteltrap, rechte trap of trap met een bocht. De mogelijkheden worden uiteraard bepaald door de zolderinrichting. Is de huidige trap nog in goede staat, dan kan u deze simpelweg renoveren. Een mooi tapijt, laminaat, vinyl, wat opschuren of gewoon een likje verf of vernis geven uw trap een nieuwe en frisse look.


zolder laten verbouwen

Dakkapel of dakopbouw?

Een dakkapel zorgt voor een mooie lichtinval met natuurlijk daglicht in de ruimte. Tijdens een renovatie kan u een laten zetten. Het zorgt verder ook voor een goede ventilatie en, uiteraard, een mooi uitzicht. Een voordeel van de dakkapel is dat u ruimte wint met deze zolderinrichting. U kan als het ware rechtstaand naar buiten turen. Het nadeel is de hoge kostprijs ervan. De prijs ligt twee à drie keer hoger dan voor een gewoon dakvenster. U bent genoodzaakt wat te renoveren zoals een dakisolatie te voorzien, alsook een platdak in EPDM of roofing. Afhankelijk van de dakstructuur, moeten er soms goten en afvoeren verplaatst worden tijdens het afwerken.

Bespaar op de kosten, vergelijk offertes!

Overweegt u een zolderrenovatie in Lombardsijde? Via ons handige offertesysteem kunt u geheel vrijblijvend meerdere offertes aanvragen van aannemers werkzaam in uw regio. Er zijn een aantal voordelen van vergelijken: 1. U krijgt een goed beeld van de kosten voor uw klus. 2. Door te vergelijken kunt u besparen en voor de aannemer kiezen die het beste bij uw wensen past. Wacht niet langer en vraag vandaag nog offertes op.

Maak een goed geïnformeerde beslissing en kies bewust een aannemer voor uw zolderrenovatie. Door offertes te vergelijken bespaart u op de kosten!